هر آنچه که شما باید درباره تهدیدات سایبری بدانید
جرایم سایبری در دنیا همیشه در حال تغییر است . هنگامی که ویروسهای کامپیوتری برای اولین بار ظاهر شدند اکثرا به نظر شوخی بودند، اما الان یک خطر جدی هستند . اولین قدم برای ایمن ماندن در فضای مجازی کسب آموزش و اطلاعات لازم درباره تهدیداتی است که در دنیایی سایبری وجود دارد .ما تلاش میکنیم شما را به انواع تهدیدات سایبری و نحوه جلوگیری از آنها آشنا کنیم .
آنتیویروس
آنتیویروس ( AntiVirus ) و ضد بدافزار (AntiMalware) .هر دو به نرمافزار امنیت سایبری اشاره میکنند،اما این اصطلاحات به چه معناست،چه تفاوتی دارند و نحوه مقابله آنها با تهدیدات دیجیتال امروز چگونه است ؟
بدافزار
بدافزار ( Malware ) یا نرمافزار مخرب یک اصطلاح رایج است که به هر نوع نرم افزاری که دارای مقاصد مخربی است اشاره میکند . بیشتر تهدیدات آنلاین از نوعی بدافزار هستند .
باج افزار
باجافزار ( Ransomware ) نوعی بدافزار است که فایلها و یا سیستم شما را قفل میکند و به کاربر اجازه دسترسی نمیدهد و سپس برای رمزگذاشتی در خواست پول میکند .
تبلیغافزار
تبلیغافزار ( Adware ) نوعی بدافزار است که در سیستم شما نصب میشود ، و تبلیغات ناخواستهای در دستگاه شما نمایش میدهد ، این تبلیغ افزارها معمولا رفتار شما به صورت آنلاین نظارت می کنند .
جاسوسافزار
جاسوسافزار ( Spyware ) نوعی بدافزار است که روی دستگاه شما به صورت مخفی نصب میشود ، فعالیت شما را نظارت میکند و اطلاعات مهم مانند ، اطلاعات بانکی و پسوردها را سرقت می کند .
هکر
هک ( Hack ) کردن با فعالیتهای مخربی گفته می شود که دستگاه های دیجیتال مانند کامپیوتر ، تبلت ، تلفن همراه و حتی شبکههای کامیپوتری را به خطر میاندازد . هکرها جهت سود شخصی و یا جهت نمایش توانایی خود دست به هک کردن می زنند .
فیشینگ
فیشینگ ( Phishing ) روشی برای فریب دادن شما جهت سرقت پسوردها ، اطلاعات کارت بانکی و سایر اطلاعات مهم است . فیشینگ با جعل عنوان یک نهاد قانونی و قابل اعتماد سعی به گمراه کردن کاربران دارد .
نقص داده
نقص داده ( Data Breach ) ضعف و نقصهای است که در دیگر نرم افزارها وجود دارد و هکرها با سئو استفاده از این نقصها به دستگاهها و شبکههای کامپیوتر نفوذ و اطلاعات مهم و شخصی کاربران را سرقت می کنند .
ویروس اندروید
اندروید ( Android ) با بیش از 2 میلیارد دستگاه بزرگترین سیستم عامل همراه در دنیاست . در نتیجه بهترین هدف برای هکرها و مجرمان سایبری است تا ویروسها و بدافزارهای خود را انتشار دهند .
تروجان
تروجان ( Trojan ) برنامه هایی هستند که خود را جای برنامه دیگری جا میزنند و عملکرد دیگری از آنچه که باید باشند انجام میدهند ، مثلا خود را به عنوان یک فایل موزیک یا فیلم جعل میکنند در حالی که یک بدافزار هستند.
ویرس مک
مک ( Mac ) علیرغم شهرت که سیستمهای مک دارند اما همچنان در معرض حملههای سایبری هستند . همچنین آنها هدف خوبی برای هکرها هستند چون کاربر خیال میکنند که مک کاملا ایمن است .
ایموتت
ایموتت ( Emotet ) نوعی بدافزار است که در ابتدا به عنوان یک تروجان بانکی جهت سرقت اطلاعات مالی طراحی شده بود . اما اکنون به نظر میرسد که تبدیل به یک تهدید بزرگ برای کابران در همه جا شده است .
کیلاگر
کیلاگر ( Keylogger ) بدافزارهای هستند که هر چه شما میبینید و انجام میدهید را می تواند ببیند. کیلاگرها میتوانند کلیدها که در صفحه کیبورد فشرده این را ذخیر کنند. تا به این روش پسوردهای شما را بدست آورند .
هرزنامه
هرزنامه ( Spam ) به هر نوع ارتباط دیجیتالی است که به صورت ناخواسته و عمده ارسال میشود ( مانند ایمیل ) . هرزنامه ها به غیر مزاحمتی که برای کاربران ایجاد میکند امروز یک تهدید جدی هستند.
تززیق SQL
تززیق اسکیوال ( SQL Injection ) روشی است که هکرها برای سوء استفاده از آسیبپذیری نرمافزاری در برنامههای وب استفاده میکنند تا به سایتها نفوذ و به اطلاعات مهم دسترسی پیدا کنند .
دیداس
دیداس ( DDoS ) یک حمله مخرب به شبکه است که در آن هکر به سایت یا سرور ، ترافیک و درخواستهای کاذب زیادی ارسال میکند که باعث مختل شدن شبکه می شود .